Volledig scherm
De nieuwe gemeenteraad van Dronten met op de voorste rij, derde van rechts, Peter van Bergen. Achterste rij, derde van rechts, Jaap Oosterveld. Middelste rij, zevende van links, Irene Korting en tweede van rechts, Ton van Amerongen. © Herre Stegenga

Twee nieuwe gezichten in college van Dronten

Jaap Oosterveld (ChristenUnie) en Irene Korting (VVD) zijn de nieuwe gezichten in het college van Dronten. Ton van Amerongen (VVD) en Peter van Bergen (Leefbaar Dronten) plakken er een termijn aan vast. 

Het nieuwe college van burgemeester en wethouders heeft zich vrijdagmorgen gepresenteerd en het collegeprogramma 'Naar nieuwe verbindingen' ten doop gehouden. 

Tussentijds

Wat opvalt is de ruimte die gemeenteraad en burgers krijgen om tussentijds met voorstellen te komen, zegt Van Amerongen. ,,Deze tijd vraagt een nieuwe manier van werken, waarbij de gemeente meer loslaat.'' Kortom, de drie coalitiepartijen willen op hoofdlijnen sturen. 

De coalitie heeft een krappe meerderheid in de raad, maar hoopt te kunnen 'steunen op een nog breder draagvlak', aldus Van Amerongen. De wethouders worden tijdens de raadsvergadering van 31 mei geïnstalleerd. 

Flevoland