Volledig scherm
De camping van Opwekking. © Foto Freddy Schinkel

Uittocht Opwekking in volle gang, drukte op Spijkweg Biddinghuizen

Opwekking in Biddinghuizen zit erop, de grote uittocht van bezoekers is in volle gang.  

Dat zorgt traditiegetrouw voor een lange file op de Spijkweg richting Elburg en Harderwijk. De provincie waarschuwde vorige week al voor grote drukte rond het evenemententerrein van Walibi, waar de pinksterconferentie afgelopen dagen plaatsvond. Net als vorig jaar zijn er maatregelen genomen om de doorstroming van verkeer te bevorderen. Zo zijn er omleidingsroutes ingesteld en wegen afgesloten. 

Verspreid

Opwekking draagt een steentje bij door bezoekers te vragen om verspreid over de middag het terrein te verlaten. ,,Dat niet iedereen in een keer inpakt en naar huis gaat’’, zegt Ruben Flach, voorzitter van de organiserende Stichting Opwekking uit Putten. Hij schat dat er dit jaar 60.000 tot 65.000 bezoekers naar de pinksterconferentie kwamen. Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen Opwekking het recordaantal van 75.000 mensen trok. Een gevolg van het mindere weer, aldus Flach.

Hij kijkt bijzonder tevreden terug: ,,Geen incidenten, het was een groot feest’’. 

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland