De camping van Opwekking.
Volledig scherm
De camping van Opwekking. © Foto Freddy Schinkel

Uittocht Opwekking in volle gang, drukte op Spijkweg Biddinghuizen

Opwekking in Biddinghuizen zit erop, de grote uittocht van bezoekers is in volle gang.  

Dat zorgt traditiegetrouw voor een lange file op de Spijkweg richting Elburg en Harderwijk. De provincie waarschuwde vorige week al voor grote drukte rond het evenemententerrein van Walibi, waar de pinksterconferentie afgelopen dagen plaatsvond. Net als vorig jaar zijn er maatregelen genomen om de doorstroming van verkeer te bevorderen. Zo zijn er omleidingsroutes ingesteld en wegen afgesloten. 

Verspreid

Opwekking draagt een steentje bij door bezoekers te vragen om verspreid over de middag het terrein te verlaten. ,,Dat niet iedereen in een keer inpakt en naar huis gaat’’, zegt Ruben Flach, voorzitter van de organiserende Stichting Opwekking uit Putten. Hij schat dat er dit jaar 60.000 tot 65.000 bezoekers naar de pinksterconferentie kwamen. Dat zijn er minder dan vorig jaar, toen Opwekking het recordaantal van 75.000 mensen trok. Een gevolg van het mindere weer, aldus Flach.

Hij kijkt bijzonder tevreden terug: ,,Geen incidenten, het was een groot feest’’. 

  1. Operaties St Jansdal geannuleerd in Harderwijk na  corona-uitbraak op verpleegafdeling
    PREMIUM

    Operaties St Jansdal geannu­leerd in Harderwijk na corona-uit­braak op verpleegaf­de­ling

    Door een corona-uitbraak op een verpleegafdeling in ziekenhuis St Jansdal in Harderwijk - waarbij zowel patiënten als medewerkers zijn betrokken - moet het ziekenhuis gedeeltelijk weer ingeplande reguliere zorg alsnog staken. Tot en met 29 mei wordt een aantal niet-spoedeisende, geplande operaties geannuleerd op alle locaties van het ziekenhuis. De spreekuren op de poliklinieken gaan vooralsnog wel gewoon door.

Flevoland