Volledig scherm
Het estafette team.

Van der Heide in extreme estafette

DRONTEN - Twaalf zwemmers gingen vrijdag de uitdaging aan. Zij zwommen is estafetteverband 54 kilometer van de Biesbosch naar het Haringvliet. Onder hen Lisanne van der Heide-Andeweg uit Dronten.

Ook de Olympisch zwemkampioenen Maarten van der Weijden en Ferry Weertman maakten deel uit van de ploeg.

De zwemmers werden op basis van hun open water prestaties in het afgelopen jaar uitgenodigd voor deze extreme estafette. Met een watertemperatuur van twaalf graden en een te overbruggen afstand van 54 kilometer, waren de omstandigheden alles behalve gemakkelijk..

Nadat Maarten van der Weijden om 7 uur 's ochtends was gestart, mocht Lisanne van der Heide als tweede zwemmer het water in. Met een high five werd er overgenomen en zwom Lisanne een uur door de Biesbosch. Gecoacht door de beste open water zwemster die Nederland ooit heeft gehad, Edith van Dijk, kon Lisanne een hoog tempo vast houden. Vlak voor het bereiken van het Hollands Diep nam ijszwemmer Fergil Hesterman het zwemmen over. Uiteindelijk finishte Olympisch Kampioen Ferry Weertman 's avonds rond 20.00 uur in Hellevoetsluis.

Met de monsterzwemtocht promoten zwemmers en natuurorganisaties het unieke van het deltagebied Haringvliet-Biesbosch, dat als één natuurpark meedingt naar de titel leukste natuurgebied van Nederland.

Volledig scherm
Lisanne van der Heide in actie in de Biesbosch. © Eigen foto’s

Flevoland