Volledig scherm
Jan Dorsser van De Duykeldam bekijkt de vernielde ruiten van de personeelskamer. © Herre Stegenga

Vandalen gaan tekeer in Swifterbant: ‘Ze hebben gewoon tegels uit het plein getrokken en tegen de ruiten gesmeten’

Een groep jongeren heeft afgelopen weekend een ravage aangericht in Swifterbant. Bij zwembad De Abelen werd rommel in het water gegooid, bij basisschool De Duykeldam zijn ruiten ingegooid. ,,Dat was vanochtend schrikken voor de leerlingen’’.  

,,Ze hebben gewoon tegels uit het plein getrokken en tegen de ruiten gesmeten’’, zegt directeur Jan van Dorsser van De Duykeldam maandagmorgen. ,,Dat was vanochtend schrikken voor de leerlingen.’’ Aan beide kanten van de school zijn ruiten vernield, een teken dat de daders er werk van hebben gemaakt. Van Dorsser kan er niet bij. ,,Moedwillig iets vernielen... Wat is het nut?’’ Het kan nog weken duren voordat de ramen worden vervangen, zegt hij. ,,Die liggen niet op voorraad, ze worden eerst afgeplakt.’’  

De politie kreeg zaterdagavond een seintje dat een groep van 10 tot 15 jongeren van rond de 16 jaar op het schoolplein stond toen ruiten aan gruzelementen gingen. Waarschijnlijk is deze groep ook verantwoordelijk voor de rommel die op de bodem van zwembad De Abelen drijft. Beheerder Optisport meldt op Facebook dat 'jonge kinderen het nodig vonden om het zwembad binnen te dringen en van alles in het zwembad te dumpen!’ 

De politie vraagt getuigen om zich te melden en spreekt ook ouders aan. Als hun kind zaterdagavond op pas was, vraag dan eens wat hij of zij heeft uitgespookt.   

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland