Volledig scherm
Foto ter illustratie. © eigen foto

Vandalen houden huis in Swifterbant: van zeker vijf auto's zijn de banden lek gestoken

Vandalen hebben vrijdagnacht huisgehouden in Swifterbant. Van minimaal vijf auto's zijn de banden lek gestoken en bij basisschool De Branding aan de Zuidsingel zijn ruiten ingegooid. De politie zoekt getuigen.

Rond welk tijdstip de vernielingen hebben plaatsgevonden is onduidelijk, zo laat een woordvoerder van de politie weten. ,,Maar ze zijn flink tekeergegaan.’’ De politie heeft inmiddels een buurtonderzoek gehouden en roept mogelijke getuigen op zich te melden. 

Gedupeerden die nog geen aangifte hebben gedaan, worden door de politie op het hart gedrukt dat alsnog te doen. ,,Zo krijgen we een volledig beeld van wat er is gebeurd.’’

  1. Zweefvliegclub Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvlieg­club Flevo na vijf jaar praten terug bij af

    Zweefvliegclub Flevo in Biddinghuizen ziet steeds meer deuren voor zich dichtslaan. Aan de plannenmakerij voor verhuizing naar de omgeving van Nunspeet moest plotseling een einde komen door een gewijzigd standpunt van de gemeente en daaroverheen een onverwacht bezwaar van de luchtmacht. Bovendien werd een bezwaar tegen de plaatsing van windmolens pal langs het eigen vliegveld verworpen. Een reëel alternatief voor de Flevolandse zweefvliegers lijkt er niet te zijn. „Na vijf jaar praten zijn we nog geen steek verder”, zegt voorzitter Joop Ramaekers.

Flevoland