De veiling van onderdelen van Walibi´s oude rollercoaster Robin Hood leverde 10.000 euro op voor Stichting Opkikker.
Volledig scherm
De veiling van onderdelen van Walibi´s oude rollercoaster Robin Hood leverde 10.000 euro op voor Stichting Opkikker. © Walibi Holland

Veiling oude achtbaan Walibi levert 10 mille op voor Stichting Opkikker

De veiling van onderdelen van Walibi’s oude achtbaan Robin Hood heeft zaterdagmiddag 9.630 euro opgeleverd. Het bedrag is door Walibi afgerond op 10 mille en dat komt ten goede aan de Stichting Opkikker.

Die zal het gebruiken om 350 gezinnen met een ziek kind een compleet verzorgde dag in Walibi, bij Biddinghuizen, aan te bieden. Op 18 april zijn zij een dag te gast in het park, tijdens de Opkikkerdag ‘Samen Sterk’.

Karretjes

Tijdens de veiling werden onder meer een kettinghaak, staalkabels, heupbeugels en grote bouten uit de houten constructie van Robin Hood te koop aangeboden. De winnende bieders haalden daarmee een collectors item in huis. Klapstukken van de veiling waren twee zespersoons karretjes uit de trein van Robin Hood. Die brachten 1.450 euro op.

Untamed

Na afloop van de veiling, die door zo’n driehonderd belangstellenden werd bezocht, kregen alle aanwezigen de kans om een kijkje te nemen op de bouwplaats van Untamed. Dit wordt Europa’s eerste ‘hybrid coaster’, gebouwd op het houten skelet van Robin Hood. De opening van de nieuwe attractie is gepland op 1 juli.

Flevoland