K. E., die onder meer wordt verdacht van overval op New York Pizza aan Het Ruim in Dronten, blijft voorlopig in hechtenis.
Volledig scherm
K. E., die onder meer wordt verdacht van overval op New York Pizza aan Het Ruim in Dronten, blijft voorlopig in hechtenis. © GinoPress B.V.

Verdachte overvallen op supermarkt en New York Pizza in Dronten blijft voorlopig in de cel

De 23-jarige man die wordt verdacht van twee gewapende overvallen vorig jaar in Dronten, blijft tot zeker 10 juni in de cel. Dat heeft de rechtbank in Lelystad besloten in een tussentijdse zitting, die schriftelijk werd afgewikkeld.

Op 11 maart vorig jaar was het raak bij de Jumbo aan de Wardhof. Een man bedreigde een personeelslid met een vuurwapen en een honkbalknuppel en ging er met geld uit de kassa en koopzegels vandoor. Ruim twee weken later werd New York Pizza aan Het Ruim opgeschrikt door een overval. Dit keer dreigde de overvaller met een steekwapen en opnieuw wist hij geld te bemachtigen.

De politie pakte in mei de 23-jarige K.E. uit Dronten op. Hij wordt verdacht van beide overvallen. Daarnaast zou hij later in de Penitentiaire inrichting in Lelystad medewerkers met de dood hebben bedreigd, door te zeggen: ,,Nederland gaat branden, net als jullie Irak hebben aangedaan. Jullie gaan me nog wel zien op het Journaal, let op mijn woorden'', zou hij gezegd hebben.

De officier van justitie achtte tijdens eerdere tussentijdse zittingen mede om die reden de kans op herhaling groot. Omdat E. niet wilde meewerken aan onderzoeken door gedragsdeskundigen - hetgeen door zijn advocaat werd betwist -  is hij opgenomen geweest in het Pieter Baan Centrum. Wat dat heeft opgeleverd, wordt waarschijnlijk 10 juni tijdens de inhoudelijke behandeling van de zaak bekend. Wanneer de strafzaak wordt afgehandeld, is nog niet duidelijk.

Flevoland