Sporen van de vechtpartij afgelopen weekend in Dronten.
Volledig scherm
Sporen van de vechtpartij afgelopen weekend in Dronten. © Jesse Commandeur

Vijftien personen met elkaar op de vuist bij kebabzaak in Dronten

Het centrum van Dronten was afgelopen weekend het decor van een grote vechtpartij tussen twee groepen. Dat heeft de politie vandaag bevestigd. Er zijn flink wat klappen uitgedeeld, waarbij één persoon gewond raakte. 

De vechtpartij vond rond 03.00 uur zondagochtend plaats tegenover eetzaak Döner King aan Het Ruim in Dronten. Er zouden zo'n vijftien mensen bij betrokken zijn geweest, zegt Jesse Commandeur. De student was op dat moment ook bij de dönerzaak aanwezig. 

Bloed

Volgens hem ontstond de vechtpartij na het uitgaan. ,,Rond een uurtje of 3 werden er rake klappen uitgedeeld", blikt hij terug. ,,Toen ik aankwam lag er al iemand in de ambulance en lag het bloed op de grond.” Op één van de foto’s die hij maakte zijn bloedsporen op de straat te zien naast de Turkse pizza’s die afkomstig waren van de naastgelegen eettent. 

Quote

Toen ik aankwam lag er al iemand in de ambulance en lag het bloed op de grond

Jesse Commandeur

Er zou mogelijk geslagen zijn met een boksbeugel, zegt Commandeur. De politie kan niet zeggen of dat het geval was. Een woordvoerder van de politie Midden-Nederland laat weten dat er in ieder geval geen boksbeugel is aangetroffen toen agenten arriveerden na meldingen van de vechtpartij.

Woordenwisseling

Volgens Commandeur zou er een paar weken geleden ook al een gevecht zijn ontstaan na het uitgaan. Over de knokpartij van afgelopen weekend wil de politie kwijt dat twee groepen elkaar in het centrum troffen en een woordenwisseling met elkaar kregen. ,,Daarna werd er ook geslagen.” 

Bij de vechtpartij viel één gewonde, maar werden geen arrestaties verricht. Volgens de politiewoordvoerder heeft niemand van de betrokken groepen aangifte gedaan.

  1. Opknapbeurten en online dinnershow om horecazaken overeind te houden tijdens coronacrisis
    PREMIUM

    Opknapbeur­ten en online dinnershow om horecaza­ken overeind te houden tijdens coronacri­sis

    Horecazaken worstelen met de verlenging van de coronamaatregelen. Ondernemers proberen het hoofd boven water te houden door creatief te zijn. Café Eigenwijs en restaurant De Bastaard in Kampen krijgen een opfrisbeurt en in Lelystad organiseert Hajé een online dinnershow. ,,We kunnen in zak en as gaan zitten, maar moeten er ook het beste van maken”, stelt Hajé-eigenaar Thierry de Jager.

Flevoland