Volledig scherm
Het DNA van Swift’64, bestaande uit de 3 p's, blijft behouden. © archief Jeroen Kuiper

Voetballers Swift’64 gaan samenwerken met Almere City FC

Voetbalclubs Swift’64 uit Swifterbant en Almere City FC gaan de komende jaren nauw samenwerken. De clubs ondertekenen voor aanvang van het nieuwe seizoen 2019-2020 een driejarige intentieverklaring.

Duovoorzitter Niels Krol van amateurclub is blij met de samenwerking: ,,Het is hartstikke mooi. Almere zocht de samenwerking. Zij willen zich wat meer in de regio binden, een breder draagvlak creëren. Die intentie sprak ons aan’’, legt Krol uit.

Almere City FC speelt sinds 2005 in de Keuken Kampioen Divisie (eerst onder de naam FC Omniworld) en is de enige professionele voetbalclub in de provincie Flevoland. Onlangs werd door de vereniging al een samenwerking ondertekend met de Amsterdamse club DWS.

Begeleiding

Swift en Almere gaan de komende jaren zowel op voetbaltechnisch als maatschappelijk vlak samen optrekken, meldt het persbericht. Voorzitter Krol legt uit: ,,Het gaat onder meer om de begeleiding van trainers, activiteiten organiseren en bij elkaar naar wedstrijden kijken. Het gaat echt niet alleen om jonge talentjes van ons scouten.’’ De intentieverklaring schept niet zozeer een verplichting, maar meer de ambitie dat beide verenigingen iets voor elkaar willen betekenen.

Het doel van Almere om zich meer aan de regio te binden zou best kansrijk kunnen zijn. Krol: ,,Veel mensen in Swifterbant zijn voor de landelijke topteams. Je hebt ook mensen die wat hebben met de regio’s Zwolle en Heerenveen. Maar Almere City zou zich hier echt wel in de regio kunnen binden.’’

Flevoland