Volledig scherm
De voorlichting tegen (cyber)pesten en pro-gehoorbescherming valt in de smaak. © Yang Yang Chiu

Voorlichting tegen (cyber-)pesten valt in de smaak in Dronten

Uit volle borst klinkt het door de volle theaterzaal van de Meerpaal in Dronten: ,,Stop pesten nu!" Meerdere keren hebben de pakweg 500 aanwezige leerlingen van het Almere College in Dronten een uitbundig applaus laten horen. Het mag duidelijk zijn dat de interactieve voorlichting tegen (cyber-)pesten en pro-gehoorbescherming in de smaak valt. 

De voorlichtingsdag voor alle scholieren uit Dronten is een opmaat naar het Youngsterfeest dat deze zomer voor het eerst wordt opgenomen in het programma van de Meerpaaldagen. Alle in Dronten aanwezige leerlingen van de twee middelbare scholen uit het dorp komen in vier sessies langs in De Meerpaal. Via hun eigen koptelefoon kunnen ze de voorlichtingsfilms op het grote scherm volgen. Na een wat rumoerige start is het al snel muisstil in de zaal. Af en toe klinkt wat gelach. 

Een kreet van afgrijzen (ieeewwww!), een waarschuwing aan een van de hoofdrolspelers ('doe het niet') en dus applaus en gejoel. Myrthe Rupert is een van de tweedeklassers die in de zaal zit. Zij  heeft met plezier naar de filmpjes gekeken. De belangrijkste les? ,,Dat je niet elk vriendschapsverzoek moet accepteren." Of ze op 12 augustus naar het Youngsterfeest voor 12- tot en met 17-jarigen gaat, weet ze nog niet, maar waardering voor het initiatief heeft ze wel. Belangrijkste namen voor het indoor-festival in De Meerpaal zijn Gio en Mitchl. ,,Het lijkt me wel een leuk feest."

Flevoland