Volledig scherm
Vanochtend begon Joey Schadenberg (m.) aan het eerste deel van zijn achtbaan-marathon. © Henri van der Beek

Waaghals Joey (18) heeft eerste deel van zijn achtbaan-marathon achter de rug

Joey Schadenberg (18) uit Harlingen heeft het eerste deel van zijn achtbaan-marathon erop zitten. Vandaag maakte hij tien uur lang ritjes in de ‘Condor’, een ruige achtbaan in pretpark Walibi in Biddinghuizen. Morgen moet hij weer aan de bak.

Bij het Centrum voor Mens en Luchtvaart van Defensie, waar straaljagerpiloten en astronauten worden getest, gekeurd en getraind, fronste men op voorhand de wenkbrauwen. „Dat gaat ‘ie niet halen”, zei een woordvoerster gisteren tegen deze krant. „Ik vraag me af of hij weet waar hij aan begint. Doe effen normaal.”

Maar vooralsnog is Schadenberg hard op weg zijn twintig uur durende marathon te voltooien. ,,Het gaat best goed eigenlijk’’, zei de waaghals na 61 ritjes tegen Team Looopings. ,,Ik heb alleen wat last van m’n benen, m’n schouders en m’n ellebogen. Maar voor de rest gaat het eigenlijk perfect.’’ Hij maakte vandaag precies 100 ritjes. 

Met zijn actie zamelt Schadenberg geld in voor stichting Opkikker. Zijn doel is om minimaal 1500 euro binnen te halen. Morgen wil hij wederom tien uur lang ritjes maken in de Condor. 

Flevoland