Volledig scherm
Jean Paul Gebben (tweede van links) presenteert het Dronter schrabblespel aan een deel van Gedeputeerde Staten © Gemeente Dronten

Waar blijft Dronten in het coalitieakkoord van Flevoland?

Even dacht hij dat de zoekfunctie van zijn computer niet werkte. Wat burgemeester Jean Paul Gebben van Dronten ook probeerde, hij kwam de naam van zijn gemeente nergens tegen in het nieuwe coalitieakkoord van de provincie.  

Met zijn computer bleek niets aan de hand. Toen Gebben zocht op ‘Lelystad’ kreeg hij tientallen vermeldingen. ,,Verbazing alom’’, zegt de burgemeester. Goed, Walibi Holland wordt genoemd in het akkoord en de agro-sector, waar de gemeente sterk in is, ontbreekt eveneens niet. Maar toch, het zit Gebben en de wethouders niet lekker. Ze besloten een statement te maken. 

Ludiek

Niet op een knorrige manier, maar ludiek. In de vorm van een scrabblebord waar de woorden ‘Dronten’, ‘Swifterbant’ en ‘Biddinghuizen’ op zijn vastgelijmd. Gebben heeft het woensdagmiddag overhandigd aan Commissaris van de Koning Leen Verbeek en enkele gedeputeerden. ,,We hebben het in tien minuten bedacht, we hebben er erg om gelachen’’, zegt hij. Toch zit er een serieuze boodschap achter het cadeau. ,,We willen graag met de provincie in gesprek over de ambities’’, aldus Gebben.  

Flevoland