Het is rustig op de weekmarkt in Dronten. Voor een landelijke proef moeten 20.000 inwoners zich laten testen op corona. Dat is omgerekend de helft van de bevolking.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is rustig op de weekmarkt in Dronten. Voor een landelijke proef moeten 20.000 inwoners zich laten testen op corona. Dat is omgerekend de helft van de bevolking. © Freddy Schinkel

Waarom het doorsnee polderdorp Dronten zo geschikt is voor massaal testen op corona

VideoOp vier plekken in het land worden inwoners massaal getest op corona. Een ervan is de doorsnee poldergemeente Dronten. Het streven is dat de helft van de 40.000 inwoners zich laat controleren op het virus. Drontenaren zijn alvast positief over de proef. Vijf vragen over deze bijzondere actie.

  1. Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)
    PREMIUM
    27

    Geen stoffen mondkapje meer... waar kun je dan nu wel een goede kopen? (Goedkoper wordt het er niet op)

    Het stoffen mondkapje moet, als het aan het OMT ligt, in de ban. Ook de gekochte blauwe harmonicamaskertjes die je per 50 in de winkel kocht, zijn straks wellicht niet meer voldoende. Vrijdag wordt duidelijk of het kabinet het advies overneemt en mondkapje type 2 de standaard moet worden. Mocht jij voor de troepen uit willen lopen: waar kun je deze mondkapjes bemachtigen?

Flevoland