Het is rustig op de weekmarkt in Dronten. Voor een landelijke proef moeten 20.000 inwoners zich laten testen op corona. Dat is omgerekend de helft van de bevolking.
Volledig scherm
PREMIUM
Het is rustig op de weekmarkt in Dronten. Voor een landelijke proef moeten 20.000 inwoners zich laten testen op corona. Dat is omgerekend de helft van de bevolking. © Freddy Schinkel

Waarom het doorsnee polderdorp Dronten zo geschikt is voor massaal testen op corona

VideoOp vier plekken in het land worden inwoners massaal getest op corona. Een ervan is de doorsnee poldergemeente Dronten. Het streven is dat de helft van de 40.000 inwoners zich laat controleren op het virus. Drontenaren zijn alvast positief over de proef. Vijf vragen over deze bijzondere actie.

 1. Dubbele gevoelens over uitstellen besluit woningbouwplan Swifterbant: ‘Maar vingerwijzen heeft nu geen enkele zin’
  PREMIUM

  Dubbele gevoelens over uitstellen besluit woningbouw­plan Swifter­bant: ‘Maar vingerwij­zen heeft nu geen enkele zin’

  Nu de langgekoesterde uitbreidingsplannen van Swifterbant na donderdag verder uit het zicht zijn geraakt, is het zaak om zo snel mogelijk ‘de neuzen dezelfde kant op te krijgen’. ,,Om nu met een vinger te gaan wijzen naar een schuldige en modder te gooien heeft geen enkele zin, dat weiger ik’’, reageert Sandra Nobel van Dorpsbelangen Swifterbant op de ontwikkelingen in het dorp.
 1. Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas
  Play

  Met man en macht vissen redden uit de Zandenplas

 2. Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?
  Play

  Welke duistere geheimen nam Wim S. mee zijn graf in?

Flevoland