Na het ongeluk in Walibi werd het meisje enige tijd in de kart behandeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Na het ongeluk in Walibi werd het meisje enige tijd in de kart behandeld. © De Stentor

Walibi is niet schuldig aan ernstig kartongeluk: ‘Deden alles om dit te voorkomen’

UpdateWalibi in Biddinghuizen heeft geen schuld aan het kartongeluk, waarbij Shaad Shah uit Almere ernstig gewond raakte. Volgens de rechtbank in Amsterdam staat niet vast dat medewerkers onvoldoende instructies gaven of dat de kart technisch niet in orde was. 

 1. Hoe wethouder Siepel van Dronten ten onder ging aan te veel ‘onhandigheden’
  PREMIUM

  Hoe wethouder Siepel van Dronten ten onder ging aan te veel ‘onhandig­he­den’

  De hele zomer moet de politiek in Dronten zwijgen over een besloten bijeenkomst die eind juni plaatsvond. Over de soap rond woningbouwplan Swifterbant-Zuid. Als de muilkorf eindelijk af mag, komt een vulkaan tot uitbarsting. Alle pijlen richten zich op wethouder Roelof Siepel (ChristenUnie), die geen andere mogelijkheid ziet dan op te stappen. Reconstructie van een wethouderschap dat slechts 2,5 jaar duurde.
 1. Fright Nights in Walibi gaan dit jaar een stap verder met ‘slapen’ tussen de griezels
  PREMIUM
  video

  Fright Nights in Walibi gaan dit jaar een stap verder met ‘slapen’ tussen de griezels

  Bosjesmannen die vlak voor je neus uit een heg springen, zombies, veel rookmachines en heel veel gegil. Het zijn de vaste ingrediënten voor de Halloween Fright Nights in Walibi, die dit weekeinde weer van start zijn gegaan. Maar wie aan een ‘regulier’ bezoekje niet genoeg heeft, kan zich dit jaar voor het eerst nog meer de stuipen op het lijf laten jagen: blijven slapen in één van de vakantiehuisjes bij het park. Maar of het echt van slapen komt..
 2. SwifterwinT is het zat en haalt windmolen van boer uit Swifterbant weg ondanks hoger beroep
  PREMIUM

  Swifter­winT is het zat en haalt windmolen van boer uit Swifter­bant weg ondanks hoger beroep

  Windmolencollectief SwifterwinT wacht niet met het weghalen van een windmolen van het terrein van Peter van Dorsser. De akkerbouwer uit Swifterbant verzet zich hevig tegen het weghalen en plaatsing van een nieuwe windmolen op zijn terrein en gaat in hoger beroep tegen een voor hem negatieve uitspraak. SwifterwinT is het zat en heeft daarom de stroom van zijn windmolen laten afhalen.

Flevoland