Volledig scherm
Ter illustratie. © anp

Walibi past act met wurgslangen en vogelspinnen aan na ophef

videoAttractiepark Walibi ligt onder vuur vanwege een act met onder meer wurgslangen en vogelspinnen. Het pretpark in Biddinghuizen heeft besloten om de act aan te passen door de dieren nu achter een hekje te plaatsen, zodat de bezoekers minder snel bij de dieren kunnen.

Op social media kreeg het park tal van verontwaardigde reacties over de act die onderdeel is van Halloween Spooky Days. In het park kunnen bezoekers onder toezicht van een begeleider de reptielen en amfibieën aanraken en oppakken. Vanya Scheide is één van de bezoekers die verbolgen is over de act. ‘Dit is zeer stressvol voor de dieren en ze zullen zeker lichamelijk last krijgen,’ schrijft ze op Facebook.

Marco Wensveen, persvoorlichter van Walibi, bestrijdt de klachtenregen. ,,De dierenbegeleider heeft meer dan tien jaar ervaring. Hij kan goed inschatten of de dieren op z’n gemak zijn. Ook zijn de dieren gewend om vastgepakt te worden door bezoekers.’’  Ronald Uiterwaal beklaagt zich op zijn Facebook-pagina dat er geen toezicht bij de act, maar volgens Wensveen is er altijd een dierenverzorger aanwezig.

Kou

Bezoekers zijn ook woest dat de act wordt uitgevoerd in het najaar. De dieren zouden het door de regen en wind van de afgelopen dagen ‘te koud’ hebben. ,,De dieren zijn in goede conditie en worden goed  gemonitord,’’ reageert Wensveen op het verwijt.

Maatregel

Het attractiepark heeft de bezoekers die een klacht hebben ingediend een statement per mail toegestuurd. Daarnaast heeft het pretpark nu besloten om de dieren achter een hekje te plaatsen, zodat bezoekers niet direct zelf bij de dieren kunnen. Het pretpark neemt de regie daarmee meer in eigen hand. ,,De dierenverzorger bepaalt nu wanneer bezoekers bij de dieren kunnen,’’ aldus Wensveen.

Walibi is deze week tot en met donderdag gesloten. Halloween Spooky Days vindt nog plaats op alle dagen tussen vrijdag 11 oktober en zondag 27 oktober, van 10.00 tot 17.00 uur.

Lees hier enkele verontwaardigde reacties over de dierenact:

Bekijk hier een videoreportage van Fright Nights in Walibi.

Flevoland