Volledig scherm
De camping van Lowlands, met links de tijdelijke brug over de Spijkweg in Biddinghuizen bij Walibi. © Bram van de Biezen

Walibi wil vaste brug bouwen voor bezoekers van festivals

Walibi wil een vaste brug bouwen over de Spijkweg. De permanente constructie moet de tijdelijke oversteek vervangen, die elk jaar voor het festivalseizoen wordt opgebouwd. Het pretpark bij Biddinghuizen hoopt dat de vaste brug volgend jaar klaar is.

De brug wordt alleen gebruikt bij evenementen op het naastgelegen evenemententerrein. Het gaat onder meer om festivals als Defqon en Lowlands. Duizenden bezoekers slapen dan aan de ene kant van de N306 en steken de provinciale weg over om naar de optredens te gaan. De permanente brug krijgt dezelfde grootte als de tijdelijke brug, stelt een woordvoerder van Walibi. De brug blijft alleen voor voetgangers toegankelijk.

Noodbrug

De noodbrug wordt ieder jaar opgebouwd voor het festivalseizoen en daarna weer afgebroken. Walibi heeft inmiddels een vergunning aangevraagd voor de bouw van een vaste brug. De gemeente Dronten moet nog een beslissing nemen.

Komend weekend vindt dancefestival Defqon plaats. Dan wordt een tweede noodbrug geplaatst op de piekdrukte op te vangen. Of later dit jaar bij Lowlands ook een extra brug nodig is, is nog onduidelijk stelt een woordvoerder van Walibi.

Flevoland