Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Foto Freddy Schinkel

Walibi ziet af van aangifte tegen melder die datalek wilde ‘ruilen voor vier entreekaartjes’

Walibi Holland ziet af van de aangekondigde aangifte tegen een man die een datalek bij het pretpark meldde. Het pretpark in Biddinghuizen wilde aangifte doen vanwege afpersing door de man, maar komt daar nu op terug. 

Softwareontwikkelaar Jan van Kampen uit Beverwijk ontdekte een datalek op de website van het pretpark. Het aantal verkochte tickets was voor iedereen zichtbaar, waarmee bijvoorbeeld de omzet van het park berekend kan worden. Afgelopen vrijdag meldde hij het lek, en schreef in de titel van de mail ‘datalek ruilen voor kaartjes?'. Hij verwees daarmee naar een mailwisseling met het park eerder dit jaar, toen hij ook een datalek meldde. Daarin werd ook gesproken over een eventuele onkostenvergoeding of toegang tot het park. 

Walibi liet in een emailbericht aan Van Kampen weten zich niet te laten afpersen. In een open brief die Van Kampen deze week online plaatste, bood de softwareontwikkelaar zijn excuses aan het park aan. ‘Als die mail van afgelopen vrijdag nou echt verkeer opgevat is, waarbij jullie je dus echt afgeperst zouden voelen vanwege de vraag om vier kaartjes, dan bied ik daar met liefde mijn excuses voor aan. Sorry. Ik hoop dat jullie de aangifte niet doorzetten, of terugtrekken als hij al gedaan is.’

Excuses aanvaard

Mandy van der Tak, woordvoerder van het pretpark, zegt dat het park inderdaad afziet van de aangifte. ,,We hebben wel contact gehad met de politie, maar hebben zelf besloten om geen aangifte te doen. We hebben het wel gezien als afpersing, maar aanvaarden de excuses in de openbare brief. We zien daarom af van de aangifte.’’

Van Kampen laat via Twitter weten blij te zijn dat het park van de aangifte afziet, maar is niet blij met de manier waarop Walibi heeft gecommuniceerd. 

Flevoland