Volledig scherm
Dennis de Waard (gele sweater) samen met vrienden op de camping van Lowlands. © Foto Freddy Schinkel

Weergoden sparen rustig verlopend Lowlands: ‘Het valt hartstikke mee’

Verregenen op Lowlands? Nee, hoor. Hoewel de weersvoorspellingen gitzwart leken, is het in het echt allemaal niet zo erg. ,,Het verloopt heel goed en vooral het weer valt hartstikke mee”, reageert Bente Bollmann namens de organisatie.

De organisatie is lyrisch over de hoofdact van gisterenavond: de Staat. ,,Dat werd ontzettend goed ontvangen. Zowel door het publiek als de aanwezige pers.” Tot nu toe verloopt het festival zonder noemenswaardige incidenten. ,,Daarnaast melden wij dat pas na het weekend. We zijn nu lekker bezig met een mooi festival.”

Lange rij

Vanochtend was het al vroeg druk op de camping van Lowlands waar duizenden festivalgangers bivakkeren. De weg ernaar toe verliep minder vlot. ,,We hebben drie uur in de rij gestaan”, vertelt Dennis Robbemond (25) uit Haarlem terwijl hij koffie zet. ,,Het was de langste rij ooit werd gezegd.”

Bollmann kent geluiden van lange rijen. ,,Maar dat is niet anders dan andere jaren. We kunnen daar weinig aan doen.”

Intussen wordt driftig gebruik gemaakt van alle mogelijkheden om fris aan de dag te beginnen. Zo is er een ‘powerwash’ waar festivalgangers zich helemaal schoon laten spuiten. Leah Warning (19) en Flore Hoogendoorn (20) staan bibberend toe te kijken in hun zwemkleding. ,,Misschien moeten we dit toch maar overslaan”, stamelt het tweetal.

Artiesten

Op elf verschillende podia valt er vandaag en morgen nog genoeg te zien en te horen op het festival. Vandaag zijn er onder meer nog optredens van Twente One Pilots, Billie Eilish en Anderson Paak, terwijl morgen de veelbesproken A$AP Rocky en ook Tame Impala hun opwachting maken. Bekijk hier het volledig programma voor vandaag en morgen op Lowlands.

Flevoland