Volledig scherm
Juli 2018: de kersverse wethouder Jaap Oosterveld opent een bomenroute. © Herre Stegenga

Wethouder Dronten stapt uit ‘prachtige hondenbaan’

Wethouder Jaap Oosterveld (ChristenUnie) van Dronten legt per 1 maart zijn functie neer. Dit schrijft hij in een brief aan de raad. ‘Ik ben tot de conclusie gekomen dat de hectiek van het werk en de rust waar ik privé aan hecht, niet in balans zijn’. 

Hij komt tot deze keuze na een bezinningsperiode, schrijft hij verder. ‘Dit besluit is mij niet licht gevallen. Het werk als wethouder heb ik ervaren als een prachtig ambt waarin veel energie gestoken moet worden, maar waar ook veel energie van gekregen kan worden. Ik noemde het vaak een prachtige hondenbaan’.

Het college van Dronten betreurt het besluit van wethouder Oosterveld, maar meldt er ook begrip voor te hebben. Zijn portefeuille wordt verdeeld onder de andere leden. Oosterveld werd wethouder na de verkiezingen van vorig jaar. Daarvoor was hij lang raadslid voor de ChristenUnie.  

  1. ‘COA intimideerde Elya om verklaring over afraden aangifte verkrachting aan te passen’
    PREMIUM

    ‘COA intimideer­de Elya om verklaring over afraden aangifte verkrach­ting aan te passen’

    Medewerkers van opvangorgaan voor asielzoekers COA in Dronten hebben de homoseksuele vluchteling Elya afgelopen week geïntimideerd en onder druk gezet om zijn verklaring over de handelwijze van COA-medewerkers aan te passen, stelt hulporganisatie LGBT Asylum Support. Die hebben Elya, zo stelt hij, afgeraden aangifte te doen van verkrachting door twee mannen op het asielzoekerscentrum in Dronten in mei. Het COA ontkent dat er sprake is geweest van intimidatie van Elya.

Flevoland