Het gemeentehuis in Dronten is verbouwd en het oude meubilair kan worden opgehaald.
Volledig scherm
Het gemeentehuis in Dronten is verbouwd en het oude meubilair kan worden opgehaald. © Foto Freddy Schinkel

Wie wil de meubels van de gemeente Dronten hebben?

Organisaties en instellingen uit Dronten hebben vandaag nog de kans om hun slag te slaan in het gemeentehuis. Omdat de ambtenaren nieuw meubilair krijgen, gaan allerhande afgedankte spullen de deur uit. Maatschappelijke organisaties mogen gratis shoppen. 

Door de verbouwing van het gemeentehuis wordt niet-herbruikbaar meubilair aangeboden aan maatschappelijke organisaties in Dronten. Dat gebeurt gratis. Het meubilair dat nog wel te gebruiken is, keert na de verbouwing terug in het gemeentehuis.

De gemeente wil graag dat de meubels goed terechtkomen.  Wethouder Roelof Siepel: ,,Dat wat we zelf opnieuw kunnen gebruiken komt uiteraard terug in het gemeentehuis, en dat is best veel. Maar de spullen die we niet meer gebruiken en die nog in goede staat zijn, bieden we graag aan aan maatschappelijke organisaties in de gemeente Dronten.” De meubels worden overigens uitsluitend gedoneerd voor eigen gebruik van de organisaties, doorverkopen is niet toegestaan.

Flexibele werkplekken

Na de verbouwing van het gemeentehuis werkt het gemeentepersoneel op een andere manier. Er zijn straks niet meer vaste, maar flexibele werkplekken. ,,Wij gaan ook steeds meer papierloos werken. Dat is duurzamer en het delen van informatie wordt er een stuk efficiënter door. Dit alles betekent dat er minder werkplekken, kasten, tafels, stoelen en ander meubilair nodig zijn.‘’

Alle bij de gemeente bekende maatschappelijke organisaties kregen een brief, waarin zij worden gevraagd zich aan te melden voor de kijkdagen. Over een paar weken mogen ze de meubels ophalen. 

Flevoland