Volledig scherm
De overhandiging van het zwartboek vorige week. © Wim Schluter

Woningcorporatie belooft beterschap en trekt lering uit zwartboek van SP Dronten

Woningcorporatie Oost Flevoland Woondiensten (OFW) kondigt een aantal verbeterpunten aan, onder meer op het gebied van communicatie en de klachtenprocedure. Dat laat de organisatie weten naar aanleiding van een zwartboek, die vorige week is overhandigd door de SP Dronten.

Voorzitter Anneke Popa van het lokale SP-bestuur overhandigde vorige week samen met vijftien huurders een multomap met zo’n 65 klachten. Woonconsulent Henk Kos ontving de groep, bij afwezigheid van de directie. Nu reageert OFW op het ontvangen zwartboek.

Vervelend

,,We vinden het vervelend dat deze huurders onze dienstverlening als onprettig ervaren. Iedere klacht is er één teveel’’, aldus Nathalie Crone, manager Wonen van OFW. Ze meldt dat een groot deel van de klachten, 63 van de 65, is anoniem. ,,Daardoor kunnen we er op dit moment alleen een algemene lering uit trekken. Dit is wel naar ons eigen inzicht. We weten niet over welke wijk het gaat en hoe lang geleden dit speelde. Hiervoor moeten we eerst in gesprek met de huurder zelf.’’

De mogelijke verbeterpunten voor OFW hebben te maken met (tussentijdse) communicatie, onder ander bij moderniseringsprojecten. ,,In de informatievoorziening hebben we al veel verbeterd. Onder andere naar aanleiding van evaluaties van deze projecten bij bewoners. Zo hebben we meer persoonlijk contact. Bij acute situaties, kunnen we er nog beter zijn voor huurders’’, legt Marco Kersing, de manager vastgoed, uit.

Verbeterpunten

OFW scherpt ook haar klachtenprocedure aan. Crone: ,,Natuurlijk voorkomen we een klacht liever, maar het komt ook voor dat huurders niet helemaal tevreden zijn.’’ De corporatie wijst de huurders op het belang van het melden van ontevredenheid. ,,We vinden het belangrijk dat huurders tevreden zijn over de woning en daar prettig en comfortabel in kunnen wonen. Open staan voor klachten en er verbeterpunten uit halen, horen daar bij’’, zegt Nathalie Crone.

Flevoland