Volledig scherm
Een gebouw met studentenwoningen op de campus van de Aeres Hogeschool in Dronten. © Oost Flevoland Woondiensten

Woningcorporatie wil wasmachine uit studentenwoning in Dronten

Geen wasmachines meer in studentenhuizen op de Campus van de Aeres Hogeschool in Dronten. Dat wil Oost Flevoland Woondiensten (OFW). ,,Ze zorgen voor een ravage", weet kersvers campusconsulent Corelien van der Klis.

Het komt regelmatig voor dat een wasmachine niet goed aangesloten is. Hierdoor ontstaat lekkage. ,,Vaak in het weekend, als niemand aanwezig is", vertelt Van der Klis. 

OFW overweegt om op de campus een wasserette in te richten, waar studenten met hun vieze was naartoe kunnen. Hierdoor hoeven ze niet met een volle klas met kleding het dorp in. Overigens neemt een groot aantal studenten de vieze was in het weekend mee naar huis.

  1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
    PREMIUM

    Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

    Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.

Flevoland