Volledig scherm
Rif, PD #18245 van Bob Gramsma © Bob Gramsma

Zo ziet het achtste landschapskunstwerk in Flevoland eruit

Het achtste landschapskunst in Flevoland is klaar en wordt op 12 oktober onthuld. ‘Riff, PD #18245' van Bob Gramsma, bij Biddinghuizen, is een abstracte herinnering aan het ontstaan van de polder. 

Het kunstwerk, gemaakt ter gelegenheid van 100 jaar Zuiderzeewet, symboliseert een ‘opgegraven archeologische vondst’ in het nieuwe land. ‘Riff...’ ligt op een perceel tussen de Spijkweg en de Bremerbergweg, op een steenworp afstand van Walibi Holland. Over het ontwerp ontstond vorig jaar enige commotie toen enkele leden van Provinciale Staten een eerste schets ‘vaag’ noemden.

Volledig scherm
© Bob Gramsma
  1. Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeerziekenhuizen

    Inspectie verliest slag van curatoren IJsselmeer­zie­ken­hui­zen

    De curatoren van de failliete IJsselmeerziekenhuizen hoeven een aantal bankafschriften en documenten voorlopig niet af te staan aan de Inspectie voor Gezondheidszorg. De Raad van State blokkeerde donderdag tijdens een rechtszaak over de nasleep van de IJsselmeerziekenhuizen een dwangsom die de Inspectie voor de Gezondheidszorg (IGJ) aan de curatoren van het failliete ziekenhuis hadden opgelegd om die informatie alsnog binnen te krijgen.

Flevoland