Zomerschool in Dronten helpt met Nederlands: 'Leerzaam en gezellig'

VideoIn de vakantie naar school? Veertien kinderen in Dronten vinden het niet erg. Tijdens de Zomerschool krijgen ze hulp bij het lezen, schrijven en spreken van het Nederlands.

Gretig pakt Filemon een kaart uit de stapel. 'Naar welk land wil jij op vakantie? Waarom?' staat erop. De vragen begrijpen vindt hij moeilijk. Antwoord geven in het Nederlands is nog moeilijker. Woord voor woord probeert leraar Hans met de groep te delen wat Filemon bedoelt. Na een compliment en een verlegen lach op het gezicht van de Eritreër geeft hij de beurt aan een andere leerling. 

  1. Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcentrum Dronten
    PREMIUM

    Goed gesprek moet lucht klaren in winkelcen­trum Dronten

    Een goed gesprek, volgende week, moet de lucht klaren tussen de Stichting DOES en het gemeentebestuur van Dronten. De verhoudingen zijn onder druk komen te staan door de commotie over het besluit van DOES om de bijdrage aan de viering van Koningsdag en de intocht van Sinterklaas te schrappen. In een open brief betichten stichtingsbestuur en winkeliersvereniging Suydersee de gemeente er van te hebben bijgedragen aan een beeldvorming die ‘pertinent onjuist en onnodig beschadigend’ is.

Flevoland