Volledig scherm
De ambulance rijdt met het slachtoffer weg bij pretpark Walibi bij Biddinghuizen richting het ziekenhuis. © NewsUnited

Zwaargewonde gast attractiepark Walibi is 13-jarig meisje

De bezoeker van Walibi in Biddinghuizen die gisteren zwaargewond raakte in een attractie van het park is een 13-jarig meisje. Dat laat een woordvoerder van Walibi weten. Het meisje raakte ernstig gewond aan haar hoofd.

Het ongeluk gebeurde zaterdagmiddag rond 13.00 uur bij de Red Bull Kart Fight Exhibition, een attractie waarbij gasten in karts tegen elkaar kunnen racen. Het 13-jarige meisje raakte tijdens het rijden in zo'n kart gewond.

Elastiekje

Volgens Destiny van der Ben (16), die het incident van dichtbij zag gebeuren, kwam het haar van het meisje in de motor van de kart terecht. ,,Ze zat helemaal onder het bloed. Ze is vermoedelijk met haar haar in de motor van de kart terecht gekomen, omdat haar haar-elastiekje was losgesprongen'', zegt de ooggetuige. 

De kart zou vervolgens tot stilstand zijn gekomen. ,,Ze is een tijdje buiten westen geweest en haar familie was helemaal in paniek. Ik kom heel vaak in Walibi, zondag ga ik voor de vijftiende keer dit seizoen, maar zoiets heftigs heb ik er nog niet meegemaakt.''

Onderzoek

Walibi zelf laat zich nog niet uit over de exacte toedracht van het ongeval. Woordvoerder Tim Valkeman laat weten dat er onderzoek wordt gedaan in samenwerking met de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en inspectiebureau TÜV. De kart-attractie blijft voorlopig gesloten.

Het meisje werd na het ongeluk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. De woordvoerder van Walibi kan niet vertellen hoe het momenteel met haar is. Ook kan hij niet vertellen waar ze vandaan komt. 

Volledig scherm
Na het ongeluk werd het meisje enige tijd in de kart behandeld. © De Stentor

Flevoland