Randy Quinones met het echtpaar Brigas. Screenshot uit de ochtendshow Good Morning America.
Volledig scherm
Randy Quinones met het echtpaar Brigas. Screenshot uit de ochtendshow Good Morning America. © Good Morning America

Baas betaalt hypotheek af van 69-jarige monteur zodat hij met pensioen kan

De Amerikaanse automonteur Albert Brigas (69) kan onverwacht eerder met pensioen. Eigenlijk had hij door moeten werken tot de hypotheek op zijn huis was afbetaald, maar zijn baas besloot de resterende schuld van 5000 dollar (4526,50 euro) voor hem af te betalen.

Brigas, inwoner van het Texaanse San Antonio, heeft een lange carrière achter de rug. Voor de tientallen jaren die hij als automonteur werkte, repareerde hij ook vliegtuigen voor de Amerikaanse luchtmacht en diende hij in de Vietnam-oorlog. Hij had verwacht nog een paar maandjes door te moeten buffelen. Pas als zijn resterende hypotheekschuld op zijn huis was afbetaald, volgend jaar februari, zou hij met zijn vrouw van zijn pensioen kunnen genieten.

Toen zijn baas, garage-eigenaar Rudy Quinones hiervan hoorde, bedacht hij zich geen moment. Hij besloot Brigas’ resterende schuld van 5000 dollar zelf af te betalen. 

Daar was de monteur maar wat blij mee. ,,Ik ben heel erg verbaasd, en erg dankbaar’’, verklaarde Brigas tegen ochtendshow Good Morning America. ,,Hij is een fantastische vent.’’

Quote

Ik ben heel erg verbaasd, en erg dankbaar

Monteur Albert Brigas

Bescheiden

Voor Quinones was het niet meer dan logisch om zijn werknemer een handje te helpen. De monteur was al bij hem in dienst sinds 2006 en was al die tijd een zeer gewaardeerd werknemer. ,,Albert is bescheiden, werkt ontzettend hard en doet alles om iemand anders te kunnen helpen. Zijn gezin is ons dierbaar en hij heeft ons zoveel trouwe dienstjaren gegeven: hij kwam nooit te laat, en als hij ziek was kwam hij nóg werken. Hij is gewoon een van die mensen die zoveel liefde voor zijn werk heeft.’’

De tekst gaat verder onder de afbeelding.

Monteur Albert Brigas aan het werk.
Volledig scherm
Monteur Albert Brigas aan het werk. © Good Morning America

Hij wilde niet dat Brigas zo lang op zijn pensioen moest wachten, dus ging hij met hem mee naar de bank om het resterende bedrag af te betalen. Quinones hoopt met zijn daad andere werkgevers te inspireren ook iets terug te doen voor hun trouwe werknemers.

Brigas geniet nu een week van zijn vervroegde pensioen en kijkt ernaar uit meer tijd door te brengen met zijn twee kleinkinderen.

Foutje gemaakt op werk? Zo vertel je het je baas:

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief