Volledig scherm
PREMIUM
© Evert Kwok

Bazen met een groot ego, zo ga je ermee om

Ze halen het bloed onder je nagels vandaan: bazen met een opgeblazen ego. Maar waarom stijgt het ze zo naar de bol? En als hun ego de hele kamer in beslag neemt, hoe pak je dan de ruimte voor jouw ideeën?

De egotrippende baas, wie kent hem (of haar) niet. Uitermate overtuigd van zijn eigen kunnen is alleen zijn visie de juiste. Alle successen zijn te danken aan zijn ­bewonderenswaardige inzet. De ­missers zijn uiteraard te wijten aan een ander. ,,Uit onderzoek blijkt dat ceo’s met narcisme het goed doen ­tijdens de crisis, maar daarna zijn ze heel slecht voor je bedrijf. Financiële resultaten gaan naar beneden. Ze communiceren niet met hun personeel. Zij hebben het gevoel dat er over hen en niet met hen wordt ­gepraat en werknemers vinden dat de dankbaarheid die ze verdienen, bij deze baas terechtkomt”, aldus psycholoog, trainer en auteur Martin Appelo ­tegen work-life platform Intermediair.

  1. Noortje (23) blijft strijden voor eerlijk loon werknemers met een beperking
    PREMIUM
    participatiewet

    Noortje (23) blijft strijden voor eerlijk loon werknemers met een beperking

    Student Noortje van Lith (23) wil later dolgraag fulltime werken, maar kan dat niet. Door haar arbeidsbeperking zou zij onder het minimumloon verdienen. Vorig jaar overhandigde ze daarom een petitie aan de Tweede Kamer om de Participatiewet aan te passen. Met de nieuwste plannen van staatssecretaris Van Ark verandert er echter niets, constateert Noortje. ‘Ik wil luid tegen de politiek zeggen dat dit niet kan!’