Belangrijk voor je carrière: Kijk uit wat je deelt op sociale media

VideoAlles uit je leven delen via sociale media is tegenwoordig heel normaal. Maar ook je collega’s en je werkgever kunnen meekijken. Plaats jij alles op sociale media, of maak je een scherp onderscheid tussen privé en werk?

Olav Wagenaar, jurist bij DAS, zegt op work-lifeplatform Intermediair dat het aantal ontslagzaken door schadelijk socialemediagebruik toeneemt. Hij waarschuwt werknemers om zich meer bewust te worden van het feit dat een werkgever bepaald gedrag als zeer kwalijk kan ervaren.

Wagenaar: ,,Er zijn nog heel veel werknemers, hoog en laag, die soms verkeerde uitlatingen doen, verkeerde foto’s posten en dat de werkgever dan aanleiding ziet om tot ontslag over te gaan.’’

Pas dus op met feestfoto’s of pissige reacties met een politieke lading op Facebook of Twitter. Googel jezelf eens, en kijk of je geen dingen tegenkomt die je later tegen kunnen werken. Meer weten? Bekijk de video hierboven.

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Volledig scherm
© Shutterstock
  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.