Hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.
Volledig scherm
PREMIUM
Hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn.

Breintest: zo slecht is stress voor je hersenen

Dat stress slecht voor ons is, weten we. Maar wat doet het met onze hersenen? Verslaggever Priscilla van Agteren gaat langs bij hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn en doet een hersentest.

Stress, wat is dat nou precies? ,,Op zich is stress niet slecht. Het idee dat iets misschien niet gaat lukken, spoort je aan tot handelen. Zo haal je doelen'', zegt hoogleraar klinische neuropsychologie Margriet Sitskoorn, ook auteur van het boek IK2 - de beste versie van jezelf. ,,Het probleem is dat we stress tegenwoordig steeds meer continu ervaren. Op de inzet volgt geen ontspanning meer. Je hebt het ene afgerond, maar bent al bezig met het volgende.''

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”