Mark (37) werkt fulltime in een grill- en maaltijdenwinkel. Hij had vroeger een eigen winkel.
Volledig scherm
Mark (37) werkt fulltime in een grill- en maaltijdenwinkel. Hij had vroeger een eigen winkel. © Thijmen Geluk

De winkel van Mark (37) ging failliet: ‘Ik heb geleerd om heel zuinig aan te doen’

SalarisHoeveel verdien je? Dat vragen we elke week aan een Nederlander. Vandaag: Mark (37) werkt fulltime in een grill- en maaltijdenwinkel. Dit doet hij bijna drie jaar. Hiervoor heeft hij een eigen zaak gehad, maar die ging failliet.

 1. Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’
  podcast

  Werkgeluk is hard werken: ‘Je kunt klagen, maar je moet zelf actie ondernemen’

  Het is de Week van het Werkgeluk, hét moment in het jaar om eens stil te staan bij hoe gelukkig je wordt van jouw werk. Maar wat bepaalt eigenlijk hoe blij we worden van onze baan? En hoe belangrijk is dat überhaupt, als je toch alleen werkt om de centen? In de Werkgeluk-podcast geven experts daar antwoord op. Vandaag aflevering vier: Anna Staats (29) raakte haar baan kwijt in de coronacrisis en begon het bedrijf Toos Werkloos.
 2. Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappelschillen eten’
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappel­schil­len eten’

  Tien jaar lang zag ze geen cent van al het werk dat ze als ‘stagiaire’ deed in de kapsalon en in het huishouden van een koppel in het Belgische Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit, ze werd geslagen als ze niet luisterde en gevangen gezet op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. ,,Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe heeft het zover kunnen komen?