Directie over havenwerkers die verplicht in de kantine moeten hangen: ‘Eigen schuld’

videoDe havenwerkers van Uniport die verplicht rond moeten hangen op werk hebben hun werkgever voor de rechter gedaagd. Die wil van geen wijken weten. Dat er niets te doen is voor de werknemers hebben ze aan zichzelf te danken, meent de directie van het Rotterdamse bedrijf.

Het personeel slijt de dagen dartend en pingpongend in de kantine, omdat het bedrijf geen werk meer heeft. Dinsdag diende de rechtszaak tussen Uniport en de medewerkers, omdat die vinden dat hun baas ze niet kan verplichten te komen terwijl er niks te doen is. De zaak is uitzonderlijk. Niet eerder sleepte personeel de baas voor de rechter vanwege gebrek aan werk.

  1. De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’
    PREMIUM

    De hele dag pakketjes stampen en ’s avonds kapot op de bank: ‘Er wordt steeds meer van ons verwacht’

    Veel meer stops en nóg meer pakketjes. Nu bijna iedereen thuis is, wordt er meer online gewinkeld dan ooit. Pakketbezorgers draaien overuren en de Belangenvereniging Pakket Distributie bereidt een rechtszaak voor tegen PostNL. Want die kan via advertenties de bezorgers wel bedanken, maar dat maakt ze nog geen goede opdrachtgever, klinkt het. Of zoals bezorger Bas Masselink zegt: ,,Als wij steeds harder moeten werken, horen we toch meer te verdienen. Of ben ik nou gek?”