Volledig scherm
PREMIUM
© Shutterstock

Eerste opleiding voor gevluchte leraren in Amsterdam

Om het lerarentekort tegen te gaan heeft Amsterdam als eerste in het land een opleiding voor gevluchte leraren. Bij de Hogeschool van Amsterdam leiden ze ervaren leraren wis-, natuur-, en scheikunde op voor de Nederlandse klas, schrijft Het Parool.

Het dikke Handboek voor Leraren veroorzaakt even een schok in het klaslokaal. Zestien nieuwe Nederlanders zitten weer in de schoolbanken. Stuk voor stuk zijn ze al leraar, soms meer dan twintig jaar. Ze gaven natuurkunde, wiskunde of scheikunde in hun land van herkomst. Van Soedan tot Oezbekistan en van Syrië tot Turkije. Maar nu zijn ze zelf weer scholier.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.