Volledig scherm
© Intermediair

Hoe zorg je dat anderen naar je luisteren?

VideoAls je effectief kunt communiceren, scheelt je dat veel frustratie en doe je je werk een stuk beter. Hoe zorg je ervoor dat anderen écht naar je luisteren?

Succesvolle communicatie – dat gaat grotendeels over de onderlinge relatie. Rob Renne, eigenaar van trainingsbureau Xzellen, zegt tegen work-lifeplatform Intermediair: ,,Inhoud en structuur is voor een klein deel van invloed. Je moet proberen aan te sluiten op de behoefte van de ander.” In communicatietrainingen wordt daarom met kleuren gewerkt. Elke kleur staat voor een andere dominante karaktereigenschap. Rood staat bijvoorbeeld voor vastberaden en doelbewust. Groen is geduldig en harmonieus. 

In een training effectieve communicatie, worden mensen met verschillende kleuren bij elkaar gezet. Je leert te reflecteren op je eigen boodschap. En wat de impact ervan is de op ander. Wil je hier meer over weten? Check bovenstaande video.

Meteen zelf aan de slag? Bekijk het cursusaanbod op opleidingen.intermediair.nl om effectief te leren communiceren.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.