Volledig scherm
© ANP

Honderden werknemers krijgen ‘corona-uitkering’ door werktijdverkorting

Bij het UWV melden zich steeds meer bedrijven die voor hun personeel een tijdelijke WW-uitkering aanvragen omdat ze door de uitbraak van het coronavirus minder werk hebben. Inmiddels zijn er 61 aanvragen toegewezen voor in totaal 715 werknemers, blijkt uit nieuwe cijfers van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Bedrijven kunnen een beroep doen op werktijdverkorting als er tijdelijk onvoldoende werk is door gebeurtenissen die niet onder het normale ondernemersrisico vallen. Doorgaans gaat het om bijvoorbeeld brand of een overstroming, maar ook de uitbraak van het coronavirus kan als reden worden aangevoerd.

Aanvoerlijnen uit China stokken

Doordat aanvoerlijnen vanuit bijvoorbeeld China stokken, kunnen Nederlandse bedrijven zonder spullen komen te zitten die voor hen essentieel zijn. Het is echter niet bekend welke bedrijven werktijdverkorting hebben aangevraagd. Het ministerie van Sociale Zaken doet daar vanwege privacyregels geen mededelingen over. Ook zijn er geen cijfers voorhanden van specifieke sectoren die werktijdverkorting hebben aangevraagd. De afhandeling van de aanvragen krijgt voorrang, aldus een woordvoerster. Ook voor werkgeversorganisatie VNO-NCW is het gissen welke bedrijven werktijdverkorting hebben aangevraagd.

Ook aanvragen geweigerd

In totaal zijn er volgens het ministerie inmiddels 128 aanvragen bij het UWV binnengekomen, waarvan 52 bedrijven nog op uitsluitsel wachten. Naast de 61 ondernemingen die al groen licht hebben gekregen zijn er inmiddels 15 aanvragen voor in totaal 129 werknemers geweigerd. De bedrijven die een afwijzing hebben gekregen kunnen onvoldoende bewijzen dat zij in aanmerking komen voor de regeling.

Bedrijven die een vergunning hebben gekregen voor werktijdverkorting, kunnen voor de afgesproken periode een tijdelijke WW-uitkering aanvragen voor niet-gewerkte uren. In de praktijk krijgt het personeel het volledige loon doorbetaald, en ontvangt de werkgever een tegemoetkoming in de loonkosten. Werknemers blijven dus volledig in dienst en krijgen geen deeltijdontslag.