Volledig scherm
PREMIUM
Michele de Vries (l) en Peter Kurvers © Dolph Cantrijn en Olaf Kraak

‘Iedereen haat files, ik wil er juist graag in staan’

De werkloosheid is extreem laag, behalve onder mensen met een ziekte of handicap: zij zitten ruim twee keer zo vaak thuis. Terwijl zij juist graag aan het werk willen. Instanties als Onbeperkt aan de Slag helpen hen daarbij.

,,Toen ik niet aan het werk was, miste ik de structuur”, vertelt verpleegkundige Amanda Dewnarain (28). ,,Alle keukenkastjes en hoekjes thuis had ik al schoongemaakt. Ik stond 's ochtends voor het raam en was jaloers op de mensen die in de voorbijrijdende Randstadrail zaten. Ik wilde ook in die stinkende, zwetende menigte staan, gewoon om er bij te horen.” Dewnarain kreeg op haar 21ste een Wajong-uitkering, door een eetstoornis was ze lang niet in staat om te werken of haar opleiding af te ronden.

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.