Volledig scherm
© Shutterstock

Is anoniem solliciteren het middel tegen arbeidsmarktdiscriminatie?

VideoDiscriminatie van sollicitanten op basis van leeftijd of etnische achtergrond is een hardnekkig probleem. Is anoniem solliciteren daartegen de oplossing? 

Met de krapte op de arbeidsmarkt is er meer werk dan aanbod van werknemers maar ook nu spelen voorkeuren, vooroordelen en persoonlijke motieven een rol. Sommigen stellen dat anoniem solliciteren de oplossing voor dit probleem kan zijn. Niet selecteren op etnische achtergrond of sekse maar puur op skills, persoonlijkheid en cv. Work-lifeplatform Intermediair legt deze stelling voor aan een aantal bepalende opiniemakers en krijgen interessante antwoorden.

Bekijk hierboven de video!

Op zoek naar een nieuwe baan? Upload je cv en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

  1. Groot tekort aan doktersassistenten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Groot tekort aan doktersas­sis­ten­ten: ‘Het is echt één voor twaalf’

    Er is een groot gebrek aan doktersassistenten. Als er niets gebeurt, loopt het tekort in Nederland in 2022 op tot 600 doktersassistenten, volgens prognoses van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Sommige praktijken zullen zelfs hun deuren sluiten, waarschuwt de Nederlandse Vereniging van Doktersassistenten (NVDA). In Houten gebeurt dat al, in de Ooijpolder dreigt hetzelfde scenario deze zomer.