Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Shutterstock

Kickboksen, bootcamp of toch liever yoga? Aanbod sport op het werk groeit

Voor het werk nog even aan de gewichten hangen of om klokslag vijf in je sportkleding schieten voor een bootcamples: voor drukke werknemers is sporten op de werkplek een uitkomst, en er is meer keuze dan ooit. Ook de lessen op het eigen sportcentrum van de Amsterdamse Vrije Universiteit zitten steevast vol.

Een drukke werkdag achter de rug, lange files, druilerig weer, de lasagne die nog in de oven moet. De drempel om dan ook nog eens naar de sportschool te moeten rijden, is hoog. Steeds meer bedrijven maken het hun medewerkers makkelijk en hebben een inpandig sportcentrum. Het aanbod bestaat allang niet meer alleen uit bedrijfsfitness. Werknemers kunnen kiezen uit sporten als hardlopen, kickboksen, bootcamp, yoga, spinning, wielrennen, ­roeien en voetballen.

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.