Volledig scherm
PREMIUM
Ondernemer Daan Scholten. © Paul Rapp

Ondernemer Daan (26) gaat op wereldreis om zijn personeel voor het eerst te ontmoeten

De moderne ondernemer is onafhankelijk: geen auto, geen kantoor. Daan Scholten (26) heeft voor zijn bedrijf Djinq genoeg aan alleen een laptop om zijn zaak te runnen en hij werkt samen met mensen van over de hele wereld. Op wereldreis met zijn vriendin gaat hij nu voor het eerst de mensen die voor hem werken daadwerkelijk fysiek de hand schudden.

‘Je bent ondernemer, in wat voor een auto rijd je dan?’ Die ene vraag volgt regelmatig als mensen informeren naar het beroep van Scholten. ,,Ze kijken dan altijd wat vreemd op als ik geen dikke auto blijk te rijden, zelfs helemaal geen auto heb”, grinnikt de Nijmegenaar. 

,,Ook geen kantoor trouwens. Dat geld investeer ik liever in mijn bedrijf. De hele wereld kan mijn kantoor zijn; als er maar internet is en stroom.”

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.