Werknemers van het UWV geven werkgevers uitleg over de NOW-regeling. Bedrijven kunnen bij het UWV aankloppen om een tegemoetkoming in de loonkosten aan te vragen als ze door de coronacrisis omzetverlies lijden.
Volledig scherm
Werknemers van het UWV geven werkgevers uitleg over de NOW-regeling. Bedrijven kunnen bij het UWV aankloppen om een tegemoetkoming in de loonkosten aan te vragen als ze door de coronacrisis omzetverlies lijden. © ANP

Ruim 1,3 miljard euro aan loonsubsidie overgemaakt aan werkgevers

Er is al ruim 1,3 miljard euro overgemaakt aan bedrijven die een beroep hebben gedaan op de nieuwe regeling voor loonsubsidie. Het loket voor de regeling Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) 2.0 is begin juli opengegaan. 

  1. Hetzelfde werk voor minder loon: zzp’ers kregen duizenden euro’s minder dan vaste collega’s

    Hetzelfde werk voor minder loon: zzp’ers kregen duizenden euro’s minder dan vaste collega’s

    Hetzelfde werk doen als een vaste kracht maar dan voor minder geld: dat is voor veel zzp’ers in Nederland aan de orde van de dag. Werknemers van elf regionale omroepen, die volgens berekeningen van FNV via payroll- en zzp-constructies duizenden euro’s misliepen, worden nu alsnog gecompenseerd. Vandaag gaat de vakbond aan tafel met de Regionale Publieke Omroep om te praten over eerlijke tarieven voor omroep-zzp’ers.