Studenten winnen prijs met sok die nooit meer afzakt

videoKent u dat probleem? Van die sokken die alsmaar blijven afzakken? Vijf Fontys-studenten uit Eindhoven bedachten een hippe oplossing die prompt werd beloond met een prijs voor jonge ondernemers. 

Afgelopen maandag werd het vijftal, dat vorig jaar het studentenbedrijfje STRAPD oprichtte, verkozen tot Student Company van het jaar in de categorie hbo. Deze landelijke prijs wordt jaarlijks uitgereikt door de stichting Jong Ondernemen. Eind deze maand mogen Harris van Eijk, Jari van den Broek, Steffie van Emmeren, Niels Fickinger en Willem Moeskops ons land vertegenwoordigen tijdens de driedaagse finale van de JA Europe Enterprise Challenge in Oslo. Vijftien start-ups binden daar met elkaar de strijd aan.  

  1. Tien tips voor vrouwelijke ondernemers van girlboss Britt Van Namen

    Tien tips voor vrouwelij­ke onderne­mers van girlboss Britt Van Namen

    Ze is amper 30 jaar oud maar runt al sinds 2014 haar eigen ontwerpbureau. Interieurarchitecte Britt Van Namen is een zogenaamde girlboss die ook graag andere vrouwen wil overtuigen om eigen baas te worden. ,,Ik ben er zeker van dat als de verhalen van vrouwelijke ondernemers vaker in de kijker worden gezet veel meer vrouwen geïnspireerd raken om te ondernemen.” Ze geeft daarom tien tips aan de Vlaamse krant Het Laatste Nieuws.