Succesvolle leiders zijn eerder stil en verlegen dan charismatisch

VideoWat maakt een organisatie succesvol? Jim Collins kwam erachter dat succesvolle bedrijven worden geleid door een ‘Level 5 leader’. Hij onderzocht ruim 1500 organisaties over een periode van 40 jaar.

Hoe ziet het profiel van een niveau 5-leider er uit? Een leider is bescheiden, ontdekte Collins. Hij is eerder stil en verlegen dan charismatisch met een grootse visie. Hij motiveert met zijn arbeidsethos in plaats van een inspirerende persoonlijkheid.

Ook is een leider zeer ambitieus. Die ambitie is niet gericht op eigen succes, maar op het succes van het bedrijf. De leider is bijna stoïcijns in zijn vastberadenheid om resultaten te behalen.

Dus, zoek je een nieuwe leider binnen de organisatie? Geef de stille kracht een kans. Kijk verder dan de charismatische types.

Meer weten over succesvol leiderschap? Bekijk dan bovenstaande video!

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Volledig scherm
© Intermediair

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.