Volledig scherm
© Shutterstock

Terecht of niet? Oordeel zelf over de tien meest spraakmakende ontslagzaken van dit jaar

Van een directeur die een vrouwelijke manager vraagt een banaan in haar mond te stoppen tot een kraanmachinist die een boom laat vallen op de voet van zijn collega. In 2019 speelden er flink wat bijzondere ontslagzaken. Arbeidsrechtadvocaat Maarten van Gelderen zette voor ons de 10 meest spraakmakende zaken op een rij.

 1. Baas verantwoordelijk voor dood werknemer die stierf na overspelseks tijdens zakentrip
  update

  Baas verantwoor­de­lijk voor dood werknemer die stierf na overspel­seks tijdens zakentrip

  Het Franse spoorwegbouwbedrijf TSO moet een fikse schadevergoeding betalen aan de nabestaanden van een werknemer die in 2013 tijdens een zakentrip aan een hartaanval overleed nadat de getrouwde man in zijn hotel seks had gehad met een vrouwelijke date. Volgens een Franse rechter werd de man het slachtoffer van een bedrijfsongeval en is zijn baas verantwoordelijk voor de financiële schade die zijn gezin na zijn dood heeft geleden.
 2. Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappelschillen eten’
  PREMIUM

  Stagiaire die opgesloten zat boven kapsalon: ‘Ik werd geslagen en moest aardappel­schil­len eten’

  Tien jaar lang zag ze geen cent van al het werk dat ze als ‘stagiaire’ deed in de kapsalon en in het huishouden van een koppel in het Belgische Tielt-Winge. Op de koop toe werd de vrouw, ondertussen een dertiger, niet alleen uitgebuit, ze werd geslagen als ze niet luisterde en gevangen gezet op zolder achter een luik zonder ramen of enig comfort. ,,Mijn behoefte moest ik in een emmer doen.” Hoe heeft het zover kunnen komen?