Volledig scherm
PREMIUM
Schoonmaken op de 45ste verdieping was in het begin spannend, maar inmiddels geeft het Jeroen Bilkes een kick. ,,Wie druft dit nou?'' © Frank Jansen

Van personal trainer naar glazenwasser: 'Ik wil nooit meer anders'

Jeroen Bilkes (28) verruilde zijn baan als personal trainer in de sportschool voor het vak van glazenwasser. Dat lijkt niet voor de hand liggend, maar hij heeft er geen seconde spijt van.

De ene dag staat de 28-jarige glazenwasser op een steiger de 45ste verdieping van een kantoorgebouw te boenen, de volgende dag zorgt hij ervoor dat de Rotterdamse Markthal spic en span is, weer een dag later loopt hij met zijn emmer en zeem door het Vredespaleis of Nederlands Forensisch Instituut. ,,Ik zie van alles", vertelt Jeroen Bilkes lachend tegen AD Haagsche Courant. ,,Wat precies? Daar mag ik niets over zeggen, maar laten we het erop houden dat het nooit saai is."

  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.