Wees voorbereid op deze 9 gekke sollicitatievragen

VideoJe kan er op wachten: een onverwachte vraag tijdens een sollicitatiegesprek. Daarmee kan de recruiter je creativiteit op de proef stellen en kijken hoe goed je kunt improviseren. Work-lifeplatform Intermediair zet ze voor je op een rijtje

Wat je precies als antwoord geeft, maakt eigenlijk niet. De recruiter wil zien hoe je met onverwachte situaties omgaat. Geef dus eerlijk antwoord.

Laat zien dat je over jezelf hebt nagedacht. Daarmee kom je geloofwaardiger over dan wanneer je antwoordt met clichés. Als je te algemeen blijft, is de kans groter dat een werkgever voor een ander kiest. 

De negen gekste sollicitatievragen vind je in de video hierboven.

Op zoek naar een nieuwe baan of opleiding? Bekijk het aanbod hier en/of zoek naar vacatures op Intermediair.nl

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!

Volledig scherm
© Shutterstock
  1. Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    Stewardess van iconische foto aanslag Zaventem dreigt baan te verliezen

    De kleren aan flarden gescheurd, helemaal onder het stof, zwaargewond en duidelijk in shock. Eén foto maakte van Nidhi Chaphekar het symbool voor de terreur van 22 maart 2016. De Indiase stewardess moest na de aanslag op de luchthaven van Zaventem 23 operaties ondergaan en lang revalideren. Nu dreigt ze haar baan bij Jet Airways te verliezen door het dreigende faillissement van de Indische luchtvaartmaatschappij. Toch blijft ze optimistisch.