Welstee-directeur Bert Kolfoort
Volledig scherm
Welstee-directeur Bert Kolfoort © Emiel Muijderman

Wie deze zorginstelling aan nieuw personeel helpt, krijgt een diner voor twee

Zorginstelling Welstee uit Ootmarsum in Overijssel zoekt personeel en roept hulp in. Wie de zorginstelling aan een nieuwe medewerker helpt, mag op kosten van de zaak voor 150 euro uit eten. „We zijn naarstig op zoek.”

‘Bijzonder gespannen’, zo omschrijft directeur Bert Kolfoort van Welstee Zorgvilla’s uit Ootmarsum de huidige arbeidsmarkt. Goed personeel vinden is ingewikkeld. „Ik hoor dat dit in verschillende branches zo is.”

Bij Welstee zoekt Kolfoort een ‘bekwame en bevoegde’ verpleegkundige, in het bezit van een mbo-diploma niveau 4, die „ouderen wil verzorgen zoals je je vader en moeder ook wilt verzorgen” en „iemand die net als al onze medewerkers beschikt over het zorg-DNA”.

Bonussen

Het is de kunst creatief te zijn, mensen uit te dagen om alert te zijn op mensen die geschikt zijn. En daar mag wat tegenover staan. Bonussen van 1000 tot 2000 euro voor het aandragen van een nieuwe werknemer zijn niet ongebruikelijk. Kolfoort probeert het op een iets andere manier: met een dinertje voor twee. Wie Welstee helpt bij het vinden van een nieuwe collega, mag op kosten van de zaak uit eten. „Het maakt niet uit waar.”

Kolfoort geeft aan dat de ‘geste’ niet alleen bedoeld is voor personeel, maar voor iedereen. Want wie de nieuwe kracht aanlevert is niet belangrijk; als ‘ie maar komt.

Eigen kringetje

Of het wat gaat opleveren is afwachten, maar de reacties zijn alvast positief, geeft Kolfoort aan. En dat is een begin. „Personeel voelt niet altijd de verantwoordelijkheid. Die denken dat een andere afdeling in het bedrijf zorg moet dragen voor de werving en selectie en dan zijn ze er niet alert op. Als er een bonus op staat, kijken ze toch wat meer rond in hun eigen kringetje. Het is een middel om dat voor elkaar te krijgen. Niet meer en niet minder.”

Wie een geschikte kandidaat heeft, kan contact opnemen met de directeur zelf, via: bkolfoort@welstee.nl.

Poll

Zorginstelling in Ootmarsum beloont tip voor nieuwe medewerker met diner voor twee

  • Creatief, zo betrek je ook het personeel bij de werving (35%)
  • Ik neem liever iemand in dienst die zichzelf bij het bedrijf meldt (11%)
  • Zorgelijk dat de arbeidsmarkt zo krap is, dat dit nodig is (54%)
2356 stemmen

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!