Volledig scherm
PREMIUM
© Marco Okhuizen

‘Zo’n opmerking als ‘gelukkig hebben we ook een vrouw in de zaal’, ik kan daar slecht tegen’

Topvrouw ASRZe is een van de zeven vrouwen die dit jaar benoemd is tot bestuurder bij een beursgenoteerd bedrijf. Hoewel Ingrid de Graaf-de Swart officieel pas op 1 januari 2020 toetreedt tot de directie van ASR, prijkt haar naam nu al op de Female Board Index 2019. Misschien maar goed, anders lag het aantal vrouwelijke bestuurders dit jaar lager. Toch moet de 50-jarige Brabantse niet denken aan een vrouwenquotum. ,,Geloof mij, het is niet fijn als iedereen denkt dat je er alleen maar zit omdat je een vrouw bent.’’

Ze ontving de afgelopen jaren meerdere prestigieuze prijzen, waaronder ‘topvrouw van het jaar 2017’ en ‘invloedrijkste verzekeringsvrouw van Nederland’. De nieuwste prijs volgt op 1 januari, dan treedt ze aan als bestuurslid van verzekeraar ASR. Een groentje in bestuursland is ze niet. Eerder zat ze al in de directie van concurrent Aegon en daarvoor werkte De Graaf-de Swart bij Delta Lloyd onder meer als bestuurslid.

  1. Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervangbaar’

    Auteur raakt snaar met betoog over scheve verdeling huishouden: ‘Luie mannen zijn vervang­baar’

    Een Amerikaanse journaliste is overspoeld met reacties na een Facebookpost over de in haar ogen oneerlijke taakverdeling in veel huishoudens. Daarin nagelt Zawn Villines ‘luie mannen’ aan het kruis ‘die denken dat een vrouw 168 uur per week moet werken en zij maar 40’. Ze had één advies voor vrouwen in zo’n situatie: scheiden. Veel vrouwen waren blij met het bericht, talloze mannen minder.