Rick Pastoor is gestopt met zijn werk bij Blendle om zich volledig op zijn boek GRIP
Volledig scherm
Rick Pastoor is gestopt met zijn werk bij Blendle om zich volledig op zijn boek GRIP © Shody Careman

Zo werkt GRIP-auteur Rick Pastoor zelf afleidingsvrij

Rick Pastoor werkte jarenlang met Alexander Klöpping aan Blendle, de ‘Spotify voor nieuws’. Begonnen als programmeur, klom hij snel op naar de top van het bedrijf. Sinds deze maand is hij gestopt als ‘binnenbaas’, om zich volledig te richten op zijn boek GRIP over slimmer werken. We spraken uitgebreid met hem in De Social Podcast. 

In de podcast vertelt Pastoor onder andere over hoe om te gaan met afleidende notificaties en sociale media, hoe je gerust kunt beginnen aan een belangrijke vergadering en hoe je je agenda kunt gebruiken om je tijd - ook privé - beter te benutten. Net als in zijn boek, dat vol staat met concrete tips: ‘Ik wil mensen iets geven waar je vanaf pagina een mee aan de slag kan. Zo laagdrempelig mogelijk. Ik vind het leuk om mensen te helpen om na te denken waar ze hun tijd aan besteden’. 

Herinneringen

In een tijd waarin veel mensen kampen met burn-outs, stress en moeite hebben te focussen op de belangrijkste zaken komt het boek van Rick als geroepen. Een van de lessen: ‘Als je iets in je hoofd bewaart, blijven je hersenen je net zo lang herinneringen sturen totdat je iets hebt gedaan.’ Daarom: zorg voor een systeem dat dat uit je hoofd haalt. Zorg dat je dingen die je moet herinneren, altijd ergens kunt opslaan waar je een paar keer per dag naar teruggrijpt. ‘Dat zorgt voor heel veel rust en ruimte in je hoofd’, aldus Pastoor. 

Met het nieuwe jaar op komst, organiseert Pastoor op 27 december voor het eerst een ‘jaarplandag’, een dag waarop mensen uit het hele land samenkomen om uit te stippelen wat ze in het nieuwe jaar willen bereiken en hoe ze dat gaan doen: ‘Ik ga sowieso een jaarplan maken, het leek me leuker om dat samen te doen’. 

Luister de podcast op de volgende platformen, waar je ook een recensie kunt achterlaten of je kunt abonneren:

Spotify 

iTunes 

Google Podcasts 

Lees de beste artikelen op het gebied van werk en carrière via onze wekelijkse nieuwsbrief!