Volledig scherm
© ANP

Aandeelhouders willen Hudson’s Bay van beurs halen

Warenhuisketen Hudson’s Bay verdwijnt mogelijk van de beurs in Toronto. Een groep aandeelhouders van het Canadese bedrijf heeft een akkoord bereikt over de terugkeer naar een niet-beursgenoteerd bedrijf.  

De groep aandeelhouders wil daar 10,30 Canadese dollar per aandeel voor neerleggen. De huidige prijs betekent een premie van een slordige 62 procent op de slotkoers van HBC op 7 juni dit jaar. Dat was de laatste dag voorafgaand aan de plannen voor een beursexit. Eerder werd 9,45 Canadese dollar per aandeel geboden.

Minderheidsaandeelhouders, onder wie de activistische investeerder Jonathan Litt, moeten nog wel akkoord gaan met het nieuwe voorstel. Wanneer de nieuwe stemming plaatsvindt, is nog niet bekend. Aan de deal hangt een prijskaartje van 1,9 miljard Canadese dollar (1,3 miljard euro).

Hudson’s Bay verkeert al langere tijd in zwaar weer. Eerder maakte de winkelketen al bekend uit Nederland te vertrekken. De opvolger van V&D opende in de zomer van 2017 de eerste filialen in ons land. Aanvankelijk mikte het winkelbedrijf op twintig vestigingen maar dat aantal werd snel teruggebracht naar vijftien. In Nederland werken er zo’n 1400 medewerkers.

 1. TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestemmingen te vliegen

  TUI hoopt op 1 juli weer naar zonbestem­min­gen te vliegen

  Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”
 2. Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in hightech-regio ‘Vechtdal Valley’
  PREMIUM
  Hightech

  Masévon investeert met nieuw pand in Hardenberg in high­tech-re­gio ‘Vechtdal Valley’

  Wat is toch dat ‘Best bewaarde geheim van Hardenberg’? Masévon Group schermt ermee op een groot bord langs de N36 waar ze een nieuw pand bouwen voor een nieuwe tak: Masévon Advanced Systems. Het bedrijf speelt een belangrijke rol in de hightech-branche rond Hardenberg. ,,Ik noem het hier Vechtdal Valley”, zegt CEO Henk Kieft, met een knipoog naar de beroemde techregio in Californië.