Volledig scherm
Binnen de top van Tesla zou er steeds meer ergernis zijn over het Twittergedrag van Musk. © REUTERS

Advocaten Tesla rekenen op lange en kostbare strijd

Advocaten van automaker Tesla zetten zich schrap voor een kostbaar en langslepend juridisch gevecht naar aanleiding van de tweets die Tesla-baas Elon Musk eerder verstuurde. Volgens Amerikaanse media zouden de juristen rekening houden met een miljardenschade vanwege potentiële aansprakelijkheid.

De Amerikaanse beurstoezichthouder Securities and Exchange Commission (SEC) stuurde gisteren een dagvaarding naar Tesla over de tweet van topman Elon Musk waarin hij schreef dat hij het bedrijf van de beurs wil halen en dat de financiering al rond was. Musk overtrad mogelijk de beursregels als blijkt dat zijn opmerking over financiering niet volledig klopt. Hij kan zich dan schuldig hebben gemaakt aan fraude en koersmanipulatie.

De afwikkeling van de privaatrechtelijke geschillen zoud qua kosten uiteindelijk nog vele malen duurder zijn dan iedere mogelijk boete die beurswaakhond SEC zou uitdelen. Op Wall Street ging de koers van Tesla omlaag na de berichtgeving. Verschillende investeerders hebben Tesla en Musk aangeklaagd en menen dat hij de federale beurswetten heeft overtreden.

Ergernis

Binnen de top van Tesla zou steeds meer ergernis zijn over het Twittergedrag van Musk. Meerdere bestuurders zouden hem gesommeerd hebben te stoppen met het versturen van tweets. Tesla heeft een aantal juridisch adviseurs ingeschakeld om te helpen het bedrijf van de beurs te halen.

  1. Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptobankier opgraaft

    Voor miljoenen gedupeerde beleggers eisen dat Canada ‘overleden’ cryptoban­kier opgraaft

    In december vorig jaar overleed de directeur en oprichter van het Canadese beleggingsbedrijfje QuadrigaCX, Gerald Cotton, tijdens een huwelijksreis in India. Althans, dat is de lezing van zijn weduwe Jennifer Robertson. Aan haar verhaal wordt door voormalig klanten van Cotton flink getwijfeld. Waarom? Omdat zijn dood op zijn minst bedenkelijk is. 190 miljoen in cryptomunten belegde Canadese dollars bleken spoorloos na Cottons overlijden.