De winstmarge van Ahold Delhaize is volgens directievoorzitter Frans Muller afgelopen jaar gezakt naar 3,4 procent en daarmee uitgekomen onder de grens van 4 procent die het bedrijf als veilig aanhoudt.
Volledig scherm
PREMIUM
De winstmarge van Ahold Delhaize is volgens directievoorzitter Frans Muller afgelopen jaar gezakt naar 3,4 procent en daarmee uitgekomen onder de grens van 4 procent die het bedrijf als veilig aanhoudt. © Wim hollemans/ANP

Aholdtopman: ‘Dat wij boodschappen duurder maken uit winstbejag is je reinste onzin’

Supermarkten en voedingsbedrijven slaan volgens vakbond FNV een slaatje uit de torenhoge inflatie door de prijzen extra te verhogen. Reden voor overheidsingrijpen? Zeker niet, zegt Frans Muller, topman van Ahold Delhaize. ‘Er is geen enkele reden om te verdienen aan inflatie.’

2 reacties

  • Ronald van der Valk

    1 maand geleden
    Los van de vraag of het over een supermarkt, een energieleverancier of een anderssoortige firma gaat: Als je "onder de gezonde grens van 4 procent" zit, en desondanks recordwinsten rapporteert, dan is de "gezonde grens" een onzin-fenomeen en heet het gewoon "verrijking".
  • jeannette dijk

    2 maanden geleden
    We worden aan alle kanten in de maling genomen , als Shell zoveel winst maakt en ook albert hein. Hoe kan dat ? Pikken we dit ?